Červené suché víno zářivě rubínové barvy, která se při zrání přeměňuje na granátovou. Chuť je dobře strukturovaná s vůní vanilky, opečeného chleba doprovázená červenými bobulemi. S ruční sklizní dokonale zralých hroznů.
Oblast: Toskánsko - pahorkatiny provincie Arezzo
Hrozny: Sangiovese minimálně 75 % a další odrůdy pěstované v Toskánsku jako Petit Verdot, Ancellotta, Cabernet, Merlot
Vinifikace: jemné lisování pomocí válců, macerace rozdrcených hroznů. Ganimede metoda s přesnou kontrolou teplot a dávkování kyslíku během procesu vinifikace. 50 % produktu bezprostředně po jablečno-mléčné fermentaci zraje v sudech z ušlechtilého dřeva po dobu minimálně jednoho roku. Druhá polovina zraje na vinných kalech v ocelových tancích.
Vůně: výrazně vinná s nádechem vanilky a opečeného chleba doprovázená červenými bobulemi, lehkými balzamickými tóny dřeva a kořením, jemnost se zvýrazňuje s přiměřeným zráním v lahvi
Chuť: lehce tříslovinová, ovocná, dobře strukturovaná, hřejivá a vinná, elegantně zakulacená, její harmonie se postupem času zvýrazňuje
Gastronomie: toskánská kuchyně, předkrmy Crostini, uzeniny a vyzrálé sýry, první chody s rajčatovými omáčkami, maso, houby a zvěřina, k dušeným a pečeným masům, vynikající také jako aperitiv
Teplota servírování: 20 – 22 °C
Obsah alkoholu: 14 %
Objem: 0,75 l
Označení: IGT
Země původu: Itálie
Více z kategorie
Žádné komentáře
126 Kč
Nový komentář